Veelgestelde vragen over paddenstoelsupplementen

Wat zijn de werkzame bestanddelen in paddenstoelen?

Alle ‘medicinale paddenstoelen’ bevatten polysacchariden (Beta-glucanen), oligosacchariden en sterolen. Polysacchariden en oligosacchariden zijn meervoudige koolhydraatverbindingen die belangrijk zijn voor ons lichaam en immuunsysteem.

 

Wat is het verschil tussen Mushrooms4Life reishi capsules en reishi spore capsules?

In de Reishi Spore producten, zoals de naam het al zegt ,zijn enkel de sporen van de paddenstoel gebruikt. Deze sporen bevatten drie keer zoveel triterpenen dan het vruchtlichaam van de paddenstoel.

Daarbij worden de sporensupplementen kouder bereid, waardoor alle essentiële stoffen behouden blijven.

 

Waarom is een biologisch product belangrijk?

Het eerste waar je op moet letten bij een goed paddenstoelsupplement, is een biologische certificering. Paddenstoelen zijn zeer poreus en absorberen alles van hun omgeving, zowel goed als slecht. Dit betekent dat ze gemakkelijk pesticiden, fungiciden, zware metalen en andere gifstoffen en toxines kunnen opnemen die worden gebruikt in de niet-biologische teelt. 

 

Ga je hallucineren van paddenstoelen?

De door Schaffungi verkochte paddenstoelen en paddenstoelproducten bevatten geen giftige stoffen en geen psychotropische bestanddelen. U gaat dus niet hallucineren zoals bij zogenaamde paddo’s.

Paddenstoelsupplementen als preventief product

Er zijn geen bijwerkingen bekend van paddenstoelsupplementen. Het is een volledig natuurlijk product, waardoor veel mensen besluiten om de supplementen uit te proberen.

Wel zijn de meningen verdeeld over de supplementen. Waar sommige mensen zich beter voelen en overtuigd zijn van de (preventieve) werking, zijn andere mensen kritischer en stoppen net eerder doordat het bij hen geen concreet effect heeft. Paddenstoelsupplementen zijn uitermate geschikt als preventief product.

 

 

Kunnen paddenstoelsupplementen gebruikt worden door kinderen?

Doe dit altijd onder begeleiding van een natuurarts. Neem contact op met de natuurarts voor advies.

 

Kunnen paddenstoelsupplementen gebruikt worden door zwangere vrouwen?

Voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt het gebruik van paddenstoelsupplementen sterk afgeraden. Raadpleeg hiervoor de natuurarts. 

 

Hoe kun je paddenstoelsupplementen het beste innemen?

Vroeger werden paddenstoelen toegediend volgens het zogenaamde ‘heetwater-principe’.

Door dit principe wordt via heetwater de extracten uit de paddenstoelen getrokken en opgedronken.

Sinds ongeveer 30 jaar zijn we in staat de relevante extracten en componenten uit de paddenstoelen te isoleren en deze in capsule of poedervorm toe te dienen.

Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste toedieningsvorm en dosering.

Dosering van paddenstoelsupplementen

Het gebruik van paddenstoelen kan per persoon en product verschillen.

egin altijd rustig met 1 capsule per doseermoment. Hierna kan men de dosering aanpassen naar behoefte. Gebruik nooit meer dan de maximale dosering die staat aangegeven op de verpakking van het product.

 

Overdosering

Indien je je aan de dosering op de verpakking van het product houdt, is overdosering niet van toepassing.

 

Kunnen paddenstoelsupplementen gebruikt worden in combinatie met andere medicijnen? Paddenstoelsupplementen hebben mogelijk een interactie met medicatie.

Bij gebruik van bloedsuikerverlagende, antihypertensieve en immuunsuppressieve medicatie moet rekening gehouden worden met een aanpassing van de dosering.

Neem altijd contact op met de behandelend arts of natuurarts voor advies.

 

Wat zijn de effecten van paddenstoelsupplementen?

De effecten van paddenstoelen zijn legio en verschillen van mens tot mens. Iedere gebruiker heeft een eigen ervaring met paddenstoelen, er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag wat de invloeden van paddenstoelen zijn.

 

Hebben paddenstoelsupplementen ook bijwerkingen?

Er zijn geen bijwerkingen bekend bij normaal gebruik van paddenstoelsupplementen.

 

Hoe snel werken paddenstoelsupplementen?

Sommige mensen merken bij inname na ongeveer 30 minuten het effect van paddenstoelsupplementen.

Dit is geheel afhankelijk van de soort paddenstoel en waarvoor de paddenstoel wordt gebruikt.

De meeste resultaten van paddenstoelsupplementen zijn na een periode van 6 weken merkbaar. Stop dus niet te snel met het gebruik van de supplementen.

 

Paddenstoelsupplementen bewaren

Paddenstoelsupplementen kun je het beste bewaren op een koele en donkere plaats.

Ze zijn gevoelig voor invloeden van lucht en licht en dat is de reden dat het potje na gebruik goed afgesloten en opgeborgen moet worden.

Voor de houdbaarheid raadpleegt u de datum op de verpakking.

 

Kunnen paddenstoelsupplementen meegenomen worden op reis?

Paddenstoelen worden in vele landen verkocht en gebruikt, maar de wetgeving is niet overal even duidelijk. Gaat u met de auto, bus, schip of trein binnen Europa op reis, dan kunt u in de meeste gevallen paddenstoelsupplementen meenemen.

Controleer voor vertrek altijd de douane van de desbetreffende bestemming.

Gaat u naar een bestemming buiten Europa of reist u met het vliegtuig? Dan raden we het meenemen van paddenstoel-producten af.

Hoewel het supplementen betreft kan dit verward worden met niet toegestane stoffen, veel niet-EU landen hebben een zeer strenge wetgeving en de kans op problemen is dan vrij groot.